Asperges

Limburg staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, bourgondische cultuur en natuurlijk de heerlijke asperges!

De teelt van asperges in Noord-Limburg begon grootschaliger in de 19e eeuw, tijdens een periode van economische groei dankzij de landbouw. Deze groeiende welvaart zorgde ook voor meer aandacht van de horeca voor deze delicatesse. Vandaag de dag zijn asperges een belangrijk culinair product voor de lokale horeca, waarbij boeren uit de regio een belangrijke rol spelen als leveranciers.

Het aspergesiezoen is van start!

Daarom kan je de komende weken bij ons terecht voor een drie gangen aspergemenu (Alleen een soepje of hoofgerecht is natuurlijk ook mogelijk).
We starten met een aspergesoep, vervolgt met een hoofdgerecht, met natuurlijk de asperge centraal. En sluiten we af met een dessert van aardbeien.

3 gangen aspergemenu 39,-

Iedere week een ander hoofdgerecht;

  • 15 - 21 april / Asperges traditioneel
  • 22 - 28 april / Asperges met zalm filet
  • 29 april - 5 mei / Asperges in filodeeg met blauwe kaas
  • 6 - 12 mei / Asperge risotto met oesterzwammen
  • 13 - 19 mei / Gewokte asperges, zowel groene als witte, met o.a. krieltjes en oesterzwammen
  • 20 - 26 mei / Asperge lasange
  • 27 mei - 2 juni / Asperges met langoustines
  • 3 - 9 juni / Asperges klassiek met een twist, omwikkelt met serranoham en gefrituurd eitje